Meny

Mat från Jämtland och det norrländska landskapet – vilt, fjäll, skog och sjö.

Mat med traditioner som hållit sig starka i kylan.

FÖRRÄTTER

Kvällens lilla förrättssallad – 115
Tonights small green salad

Toast Skagen – 215
Toast with prawns in mayonnaise, dill and a little horse raddish

Sashimi på Jämtländsk röding med risnudlar, rättika, koriander och chilimajonnäs – 225
Sashimi of  local char with rice noodles, daikon, koriander and chili mayonnaise

Spenatravioli med mandelcréme och rättika (Vegansk) – 195
Spinach ravioli with almond créme and daikon (Vegan)

Chark från Undersåkers Chark med picklade grönsaker, pepparrotsmajonnäs och tunnbrödscrisp – 195
Local cold cuts with pickled root crops, horse radish mayonnaise and thin bread crisp

Vår egen Toast Pelle Janzon på älg med löjrom – 225
”Carpaccio” of moose with swedish bleak roe, onion, cress and horse radish

VARMRÄTTER

Risotto med pumpa och getost – 295
(går även att få vegansk)
Risotto with pumpkin and goats cheese (can be served vegan)

Röding från Jämtland med blåmusslor, forellrom, savoykål och potatispuré – 375
Local char with mussels, trout roe, cabbage and potatoe purée

Fjällpubens Steak Sandwich med bakad Svensk biff, jalapeñomajonnäs, friterad lök, prästostcremè och pommes frites – 295
Steak Sandwich with baked swedish beef, jalapeño mayonnaise, deepfried onion, cheese cremè and french fries

Escalope på Svensk Kalv med svartrot, sky med cidervinägersenap och risotto – 375
Escalope of Swedish veal with salsify, cider vinegar mustard gravy and risotto

Renrostbiff från Arvidsjaurs Renslakteri med portvinsås, syltade tranbär, palsternacka och potatisgratäng med massor av Gruyere – 395
Reindeer with Port wine sauce, cranberries, parsnip and pommes au gratin with lots of Gruyere 

OSTAR

Jämtländska ostar med marmelad och fröknäcke från Huså Bröd – 195
Locals cheese with homemade marmelade and local crisp bread

DESSERTER

Blåbärsdröm (Drink) Blåbär, Åre Rosé Gin, Galliano, Kanel, Vaniljskum – 175
Blueberry Cocktail with blueberry, cinnamon, local gin and vanilla foam

Crème Brûlée – 125

Fjällpubens morotskaka med färskostskum och morotsglass – 165
Our own carrot cake with cream cheese foam and carrot ice cream

Hjortronsoppa serveras med vaniljglass och mandelcrunch – 165
Cloudberry soup with vanilla ice cream and almond crunch

Chokladganache med pekannötter och lönnsirap – 165
Chocolate ganache with pecan nuts and maple sirup

Tryffel – 45
Chocolate truffle

Hemgjord glass och Sorbet – fråga vad vi har för dagen….
Homemade ice cream and sorbet – ask for our flavours of the day